وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

تمرین سری سوم  مکانیک سیالات پیشرفته

برای دریافت تمرین سری سوم مکانیک سیالات پیشرفته...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک کنید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • آقای مهندس سعید راد سوال نمودند که  نظرتون  در مورد تایید یا عدم تایید موارد زیر چیست؟

    در بعضی از مناطق اطراف تهران همچون ملارد و شهریار ، اکثر مجریان لوله کشی گاز را به طور کامل انجام داده و گاز واحدها  را نیز وصل نموده و سپس اقدام به تشکیل پرونده و ارجاع کار به مهندس ناظر میشود که گاهی اوقات این زمان به بیش از 1 سال هم می رسد.

    حال در زمان بازدید متاسفانه با اشکالات متعددی مواجه هستیم که مالک توانایی پرداخت هزینه مجدد جهت رفع اشکال را نداشته و مجری نیز از اصلاح کار انجام شده شانه خالی می نماید.

    از جمله مواردیکه به کرات به چشم می خورد عبارتند از:

    1- عدم توجه به جدول سایزینگ لوله ها و در نظر گرفتن سایز پایین تر به جای مقدار خوانده شده از جدول (مثلا 3/4 به جای 1 اینچ)

    2- نصب آبگرمکن دیواری با دودکش سایز 10

    آیا با توجه به شرایط محیطی ذکر شده می توان از این موارد چشم پوشی کرد یا خیر ؟

    سوال دیگر اینکه آیا محل نصب علمک گاز در حیطه اختیار مهندس ناظر است یا شرکت گاز ؟ چنانچه علمک گاز یک ساختمان در داخل حیاط ساختمان مجاور قرار گرفته باشد می توان لوله کشی گاز داخل ساختمان را تایید نمود یا اینکه بایستی تا تعین تکلیف محل علمک توسط شرکت گاز پرونده را هلد نگاه داشت ؟

    پاسخ : این موضوع که به کرات از سوی مهندسین ناظر گاز که در خارج شهر تهران مشغول نظارت و بازرسی هستند منعکس می گردد. اساس موضوع بایستی از سوی دفاتر نظام مهندسی با هماهنگی مجریان لوله کشی گاز محقق شود. ای کاش کمیته اجرایی گاز استان نیم نگاهی به وضعیت نامطلوب بازرسی و نظارت گاز در این مناطق را داشت که بعد  از گذشت تقریبا نه سال از زمان شروع نظارت و بازرسی گاز در چند گیلومتری قلب ایران و در پایتخت آن این گونه موارد را شاهد نباشیم . اینکه کارهای اجرا شده به دقاتر ارجاع شود مغایر موارد ابلاغی به دفاتر گاز جهت اجرا از سوی سازمان بوده است. قطعا اگر یک نظارت مناسب بر دفاتر موصوف از سوی نهادهای مسئول سازمان نظیر هیات نظارت بر دفاتر نمایندگی صورت می پذیرفت این گونه مهندسان مکانیک در زیر فشار کارهای اجرایی نامناسب قرار نمی گرفتند. انچه شما اشاره نمودید جزیی از یک واقعیت تلخ است و آن عدم نظارت سازمان بر اجرای ضوابط مصوب خود در خارج شهر تهران در حیطه دفاتر نمایندگی که بایستی در این خصوص سازمان با مهندسان عضو آن دفاتر پاسخگو باشد. این همان مثل گلوله برف رضاخان قلدر است که در ابتدای صف به دست سربازی داد و در انتهای صف مقدار ناچیز گلوله برف باقی ماند.

    موضوع : مقالات و یادداشتها / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 1 تیر 1393