وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

 آزمون طراحی و نظارت بازرسی گاز فشار قوی استان تهران در سال 1403

آزمون طراحی و نظارت بازرسی گاز فشار قوی استان تهران در سامانه جهاد دانشگاهی بر اساس ویرایش5 سال 1403 در...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک کنید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • کاربری با نام کاربری الکترود سوال نمودند چندی قبل به یکباره در سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران از همه مهندسان ناظر گاز خواسته شد که فرمی را بعنوان خوداظهاری پر کرده و پس از مهر و امضا و اسکن در اختیار سازمان قرار دهند.

    متأسفانه در آن اطلاعیه هیچ توضیحی از طرف سازمان داده نشده بود که موضوع دقیقأ چیست؟ و چرا باید این تعداد دفتر اصلی و پشتیبان توسط هر مهندس ناظر حتمأ و باید انتخاب شود. مثلأ اگر دفاتر خارج از تهران انتخاب نشود یک سوم از سهمیه شخص کم خواهد شد. بهرحال برای اینجانب چند سوال اساسی پیش آمده است که امیدوارم شما و یا دوستان دیگر بتوانید راهنمایی نمایید.

    1ـ آیا این طرح جدید در هیئت مدیره سازمان مطرح شده و دارای مصوبه قانونی میباشد؟

    پاسخ: طبق ضوابط مصوب هیات مدیره امور اجرایی گاز به کمیته اجرایی گاز محول شده که شامل پنج نفر است. سه نفر به معرفی گروه مکانیک و یک نفر از هیات رئیسه و یک نفر از هیات نظارت بر دفاتر نمایندگی اعضا این کمیته هستند و تصمیمات لازم را در زمینه امور اجرایی گاز به عهده دارند. لذا اگر این اقدامات بر اساس مصوبات کمیته اجرایی گاز باشد جنبه قانونی دارد. هرچند ممکن است این مصوبات تمام ابعاد فنی و اجرایی را به خوبی پوشش ندهد .

    2ـ چرا گروه تخصصی مکانیک نحوه عمل این طرح را بطور شفاف اعلام نمیکند تا ناظران گاز بتوانند با اشراف کامل مناطق خود را انتخاب کنند؟ و باز موضوع رانت و این حرفها در میان نباشد.

    پاسخ: بهر حال سیستم غیر شفاف آن هم در قسمت مصوبات اجرایی آفتی است که گریبانگیر این سازمان شده و مختص این واحد نمی باشد. البته این موضوع جزو شرح وظایف کمیته اجرایی گاز است. روشهای مخفی کاری و کتمان آنچه باید اتفاق بیافتد و دیگران از آن باید بی خبر باشند هیچ وقت جواب نداده و نخواهد داد. اما یک نکته مهم را بگویم شاید اصلا خیچ عقلانیتی در این تصمیم گیری برای روش اجرا نبوده و بنابراین چیزی برای اطلاع رسانی در دست نیست .

    3ـ آیا از نظر قانونی  میتوان مهندسان ناظر را به نظارت در شهرستانهای اطراف تهران وادار نمود؟ و آیا به عوارض اینکار توجه شده است؟

    پاسخ :  مسئله مهم در این جا این است که پروژه نظارت و بازرسی گاز دارای یک شیوه نامه ای است که اجرای آن مشمول این شیوه نامه است. یعنی هر مهندسی در این حوزه فعالیت مینماید بایستی یک سری اصول مندرج در این شیوه نامه را بپذیرد و وارد این میدان شود. در این شیوه نامه اجباری به انتخاب شهرستانها برای نظارت نیست اما چون حوزه نظارت استانی تعریف شده لذا اگر فعالیتی در این حوزه وجود دارد بایستی توسط این مهندسان اچرا شود. حال اگر مهندسی نمیتواند از یک محدوده خارج شود بالطبع بایستی با مهندسی که تمام وقت در اختیار سازمان است فرق داشته باشد.  اما اینکه استان تهران الزام نماید حتما باید دفاتر خارج تهران را انتخاب نمایید این خود تخلف است. زیرا مهندس برای انجام کار مخیر است . اگر وی این دفاتر را انتخاب ننماید قطعا مشمول کاهش ظرفیت خواهد بود.

    4ـ تا یادمان است مهندسان ناظر گاز شاغل در اطراف تهران همیشه خودشان از کمبود کار در این دفاتر گلایه داشته اند، حالا چه شده است که همه مهندسان را اجبار به نظارت در این مناطق میکنند.

    پاسخ : این موضوع در سوال سوم هم تکرار شده است . به نظر می رسد چون سیستمی برای ارجاع کار وجود ندارد برای رفع این مشکل اقدامات دستوری متنوع جهت رفع مشکل روزانه صادر می شود.

    5ـ آیا شما میتوانید از گروه تخصصی مکانیک که نمایندگان محترم ما هستند بخواهید که توضیجات کامل و شفاف ارائه کنند؟ و در صورت جوابگو نبودن گروه تخصصی مکانیک، چگونه و از چه طریقی میتوان از مسئولین این طرح شکایت کرد؟

    پاسخ : بنده هیچ مسئولیتی در این حوزه در سازمان ندارم . حتی بعضی از اعضا گروه تخصصی مکانیک را بیش از سه سال است که ندیدم!! امیدوارم برای روشن شدن ذهن مهندسان و جلوگیری از عواقب ناگوار حرکتهای نسنجیده و احساسی، عزیزان دلسوز در اسرع وقت پارامترهای سیستم ارجاع مکانیزه خیالی را اطلاع رسانی نمایند و مشخص کنند که چگونه برای افراد کم سابقه که شاید بیش از دو سال از سابقه اخذ صلاحیت گاز آنها نمی گذرد سیسم فرضی به آنها کار ارجاع نموده است. آیا این جسارت را داریم که بگوییم سیستمی نداریم. بدون برنامه ریزی این کار را انجام دادیم . حین انجام کار مشکلات را دیدیم. حال فکر می کنیم چگونه این بحران خود ساخته  را حل کنیم. به اشتباه خود اعتراف کنیم. زیرا هیچ سیستم مکانیزه ارجاع کار ندازیم. سیستم طبقه بندی مهندسان را نداریم. میخواهیم برای حلقه اول دور خودمان اول کار کنیم بعدا دیگران را از ته مانده ها سیر کنیم . در انتها یاد سخن مولا افتادم که می گوید:

    قال علی عليه السلام: مالابن ادم و الفخر اوله نطفة و اخره جيفة لا يرزق نفسه و لا يدفع حتفه.
    يعنى آن حضرت فرمود: فرزند آدم را با فخر و تكبر چكار كه اولش نطفه است و آخرش مردار است نميتواند روزى دهد خود را و نتواند برطرف كند مرگ خود را.

     

    موضوع : مقالات و یادداشتها / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 9 اردیبهشت 1394