110واحد طبقههفت پاساژ علاءالدین شامگاه پنج شنبه تخرب و پلمب شد. 110واحدی که به گفته کسبه، مالک بدون هیچ سندی به مبلغ 900میلیاردتومان به آنها فروخته بود. «شرق» جزییات پرونده ساختوتخریب علاءالدین را با ارائه اسناد و گفتوگو با طرفین ماجرا بررسی میکند.
تخریب با حضور پرتعداد ماموران انتظامی و شهرداری در میان فریادهای اللهاکبر و اشکهای مالکان و کسبه از ساعت 12شب آغاز و تا ساعت چهارصبح به درازا انجامید و ساعت از ششصبح گذشته بود که علاءالدین موقتا آرام گرفت.
نخستین مراجعه برای تخریب، شامگاه دوشنبه هفته پیش انجام شده بود. بعد از آن ماموران شهرداری پلاکاردی را در طبقههفتم نصب کردند و مهلتی 72ساعته به کسبه برای تخلیه واحدها دادند. پلاکاردی که به دستور مالک کنده شد و به گفته کسبه مالک به آنها گفت: «هیچ کاری نمیتوانند بکنند» اما پساز پیگیریها بالاخره حکم اجرا شد.
مناقشه در علاءالدین برسر دوطبقه منفیسه و هفت بوده است. طبقه منفیسه پارکینگ بوده، اما براساس توافق مالک با شهرداری قرار میشود مالک پارکینگ را در ساختمانی در پاساژ مجاور تامین کند و در نتیجه همین طبقه هم تبدیل به تجاری میشود. طبقه هفت به گفته گیلآبادی، معاون اطلاعرسانی شهرداری تهران به صورت غیرمجاز ساخته شده است. حاجرضا علاءالدین، مالک این پاساژ، از ابتدای سال 93 شروع به فروش 110 واحد طبقه هفت میکند. واحدها از 800 میلیون تا یکمیلیاردو300میلیون تومان به صورت اقساط واگذار میشود. کسبه میگویند در زمان خرید مالک نامهای را به آنها نشان داده که میگوید با شهردار منطقه برای ساخت این واحد توافق کرده است؛ توافقی که این روزها مسوولان شهری از آن اظهار بیاطلاعی میکنند اما اسناد در اختیار خبرنگار «شرق» حکایت از آن دارد که امضای سعید غفرانی، رییس سازمان نظاممهندسی استان تهران، سهیلا صادقزاده، مدیرکل شهری و ساختمان شهرداری تهران در رابطه با اجرای طبقات هفتم و هشتم و اخذ مجوز آن دیده میشوند هر چند شهرام گیلآبادی در گفتوگو با«شرق» عنوان میکند: در رابطه با طبقه هفتم شهرداری هیچ موافقتی با مالک نداشته است و تنها توافق در رابطه با تبدیل پارکینگ به تجاری بوده که مالک آن را اجرا نکرده، در نتیجه مجوز و پایان کار هم نگرفته است.
اما در نامه سعید غفرانی، رییس سازمان نظاممهندسی استان تهران به سهیلا صادقزاده، مدیرکل شهری و ساختمان شهرداری تهران به شماره نامه 110/93/31786 در تاریخ 27مهر 93 با عنوان«رفع توقف» آمده است که ادامه عملیات ساختمانی جهت مقاومسازی و اجرای طبقات هفتم و هشتم که مجوز آن کسب گردیده بلامانع است.
در نامهای دیگر خطاب به فیضی، ریاست سازمان بازرسی با عنوان«پاساژ علاءالدین، پرونده 11735» جزییات توافق مالک و شهرداری ذکر شده و آمده است «بابت احداث طبقه هفتم عوارض کاربری محاسبه شده و مالک آن را پرداخت نموده و گواهی بلامانع شهرسازی به شماره 1149319 به تاریخ 12اردیبهشت 89 صادر شده است.» نامهای که مالک آن را به کسبه نشان داده و اقدام به فروش کرده است.
یکماه پیش بود که پرونده علاءالدین در کمیسیون ماده 100 به خاطر ایمننبودن و نداشتن استحکام کافی بررسی شد. اعضا کمیسیون از جمله نماینده شورای شهر، وزارتکشور و وزارتدادگستری رای به قلعوقمع دادند و رای کمیسیون با مهلتی یکماهه به شهرداری تهران ابلاغ شد. در ادامه دیوانعالی عدالت اداری رای به توقف حکم داد. رای توقف دیوان با رایزنیهای انجام شده باطل و بالاخره شامگاه پنجشنبه این حکم اجرا شد.