مدت تعهد نظارت و بازرسی گاز بنا به مبحث 22 چه میران برآورد شده است؟
مهندس صادق نادری سوال تمودند که با توجه به چاپ مبحث 22 ، طول دوره مسئولیت و مهندس ناظر گاز و تاسیسات آیا در این مبحث مشخص شده و یا همچنان ناظران گاز بابت یک امضا یک عمر باید پاسخگو باشند؟ همچنین در خصوص میزان مسئولیت آنها بعد از گذشت 5 یا 10 سال از تاریخ صدور تاییدیه؟
پاسخ : بر اساس بند 22-8-4 مبحث 22 مقررات ملی ساختمان که در زیر آمده مدت دوره نظارت و بازرسی دو سال پیش بینی شده است.
نکته مهم این است که اگر در این دوره تغییری در سیستم لوله کشی گاز اعم از مجاری تهویه، دودکش، لوله کشی و سایر موارد اتفاق بیافتد و چنانچه مورد بازرسی دوره ای قرار نگرفته باشد مسئولیت مورد پرسش شما از ناظر سافط است امانباید فراموش کرد که اگر در ابتدای امر لوله کشی گاز اشکالاتی در بخشهای عنوان شده(از مجاری تهویه، دودکش، لوله کشی و سایر موارد از جمله مغایرت بین اجرا و نقشه به صورت عمدی) در سیستم وجود داشته باشد و حتی دو سال مذکور هم از آن گذشته باشد نافی مسئولیت ناظر و مجری نحواهد بود. لذا اصلح است در تمام کارهای اجرایی گاز صحت طراحی و اجرا بر اساس مبحث 17 مقررات ملی ساختمان از سوی ناظر حاصل و سپس تاییدیه را بر اساس واقعیت اجرایی صادر نماید. حال اگر بعد از دو سال بعلل مختلف از جمله جابجایی وسایل گاز سوز، تغییر وسیله گاز سوز، انسداد و اشکال دوران بهره برداری در دودکشها، انسداد مجاری تهویه و تغییرات در سیستم لوله کشی گاز بدون اخذ مجوز لازم از سوی بهر ه بردار اتفاق بیافتد امیدوار باشیم که در بحث کارشناسی از سوی کارشناسان رسمی دادگستری و قضات در قوه قضاییه مفاد این مبحث منطبق با محتوای مبحث در حصوص موارد موصوف محقق گردد.
برای اطلاع رسانی این موضوع بسیار مهم به عوامل ذی ربط شایسته است نهاد حاکمیت تدوین کننده قانون و نهادهای پایین دستی مثل سازمان نظام مهندسی کشور با اطلاع رسانی شفاف به سایر نهادهای قانونی که با این موضوع مرتبط هستند از جمله کانون کارشناسان رسمی دادگستری، مرکز امور مشاوران قوه قضاییه و دادگستری مدت زمان تعهدات مندرج در این مبحث را در حوزه ساخت و ساز شهری اعلام نمایند. زیرا بر اساس عرف قضایی در حال حاضر مدت زمان این مسئولیت سی سال در نظر گرفته می شود.