وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

جزوه آموزشی آشنایی با مبحث 17 جدید بر اساس ویرایش 1401

جزوه آموزشی آشنایی با مبحث 17 جدید بر اساس ویرایش 1401 برای مهندسان که بمنظور راهنمایی و افزایش دانش فنی در حوزه نظارت و بازرسی گاز تهیه شده...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک فرمایید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • مدير کل دفتر استانداردهاي فني و مهندسي اجتماعي زيست محيطي آب و آبفا گفت: وزارت نيرو علاوه بر موضوع استاندارد تجهيزات آب به دنبال تعيين ميزان مصرف آب در هر يک از تجهيزات آب‌بر براي کنترل مصرف آب در بخش خانگي است.

    تقي عبادي، مدير کل دفتر استانداردهاي فني و مهندسي اجتماعي زيست محيطي آب و آبفا، با اشاره به نحوه تدوين استانداردهاي مربوط به تجهيزات آب اظهار داشت: در کميته استاندارد آب در سازمان ملي استاندارد، تجهيزات بر اساس مصرف آب دسته‌بندي مي‌شوند.
    وي با بيان اين که استانداردهاي تجهيزات آب‌بر يا مصرف‌ کننده آب به چند دسته تقسيم مي‌شوند، اضافه کرد: در دسته اول فيزيک و جنس تجهيزات مورد بررسي قرار گرفته و نسبت به استاندارد بودن يا نبودن آن‌ها اظهارنظر مي‌شود و پس از اين که مواد تشکيل‌دهنده شيرآلات و يا ساير لوازم مورد تأييد قرار گرفت، روي مواردي شامل دوام، رسوب‌گذاري، کيفيت مواد، ميزان ضربه‌پذيري و... بحث و تبادل‌نظر مي‌شود.
    عبادي افزود: هدف وزارت نيرو به غير از استاندارد، بحث حساس‌تري به‌نام مصرف آب است که بسيار حائز اهميت بوده و در آن مشخص مي‌شود که تجهيزات آب‌بر چقدر آب مصرف مي‌کنند.
    وي با بيان اين که در کميته استاندارد آب در سازمان ملي استاندارد، تجهيزات بر اساس مصرف آب دسته‌بندي مي‌شوند، گفت: در مورد مصرف آب در ماشين‌هاي لباس‌شويي دسته‌بندي‌هايي انجام شده است، مثلا؛ لباس‌شويي‌هايي وجود دارند که تا شش بار براي آبکشي، آبگيري و تخليه مي‌شوند و برخي لباس‌شويي‌ها اين کار را دو تا سه بار انجام مي‌دهند، در نتيجه مصرف آب دو لباسشويي به يک‌ميزان نيست، بنابراين سازمان استاندارد برنامه‌اي را تعريف مي‌کند که براساس آن ميزان کثيفي مشخصي تعريف مي‌شود که با حجم مشخص از آب و در زمان معين تميز خواهد شد.
    وي ادامه داد: اگر اين آب از حد تعريف شده بالاتر رود، جزو دسته‌بندي‌هاي بعدي قرار مي‌گيرد و اگر از آن حد مشخص کمتر شود، جزو دسته‌بندي‌هاي خوب قرار مي‌گيرد و برچسبي هم بر مبناي اين مصرف پيش‌بيني شده که شبيه برچسب انرژي است و بر روي تجهيزات آب بر نصب مي‌شود.
    مدير کل دفتر استانداردهاي فني و مهندسي اجتماعي زيست محيطي آب و آبفا ادامه داد: تجهيزات آب‌بر، علاوه بر ماشين لباسشويي شامل ماشين ظرف‌شويي، شيرآلات، فلاش تانک، سردوش حمام، کولرهاي آبي و... است که تمامي اين‌ها طي مباحثي که در ماه‌هاي گذشته پيگيري و تدوين شده و مشخص شده هر يک از تجهيزات به چه ميزان آب مصرف خواهند داشت.
    وي با بيان اين که بايد توجه داشت يک سردوش معمولي، در يک دقيقه با يک فشار مشخص چه ميزان آب استفاده مي‌کند، يادآور شد: در تکنولوژي‌هاي پيشرفته‌تر، سردوش‌هايي وجود دارند که با اختلاط آب‌وهوا، مصرف آب را تقليل مي‌دهند.
    عبادي با اشاره به اين که دفتر استانداردهاي فني، مهندسي، اجتماعي و زيست محيطي آب و آبفا از يازده کميته و زيرمجموعه تشکيل شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون در اين دفتر کميته متناسب با لوازم و تجهيزات مصرف‌کننده آب نداشتيم که در سال گذشته به ضرورت وجود اين کميته پي برده شد و مقرر شد مصرف آب نيز استانداردسازي شود.
    وي با بيان اين مطلب که اين تجهيزات بسته به نوع مصرف، به کميته آب و يا کميته فاضلاب واگذار شد و سرانجام کميته لوازم و تجهيزات مصرف‌کننده آب شکل گرفت، اضافه کرد: در يازده کميته رسمي که به فعاليت مشغول هستند توانسته‌ايم بيش از يک سوم استانداردهاي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي را تدوين کنيم.
    وي تصريح کرد: در کشور بيش از 20 وزارتخانه وجود دارد، ولي استانداردهايي که ما، در اين يازده کميته تدوين کرده‌ايم، با نصف استانداردهاي که بقيه وزارتخانه‌هاي کشور تدوين کرده‌اند برابري مي‌کند و بالاترين امتياز را در بحث استاندارد کسب کرده‌ايم.

    پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو

     

     

    موضوع : تاسیسات بهداشتی / ابلاغها و دستورالعملها   تاریخ انتشار : 23 تیر 1394