وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

تمرین سری سوم  مکانیک سیالات پیشرفته

برای دریافت تمرین سری سوم مکانیک سیالات پیشرفته...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک کنید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • کاربری از یکی از استانهای کشور سوال نمودند  طی یک بازرسی یک ساختمان 12 طبقه(33 متر) در شهر موارد ذیل در بازرسی اول  به اطلاع مجری محترم رسانیده شد:

    1- عدم وجود فشارسنج

    2- عدم نصب شیرآلات

    3- عدم وجود نوار در زیر بست ها

    4- عدم اجرای سه راه (محفظه تجمع ذرات داخلی لوله) در رایزر بالارونده طبق بند 17-5-1-2 صفحه 41 مبحث 17

    5- عدم عایق کاری لوله رابط عبوری از بالای سقف کاذب

    6- عدم وجود کلاهک استاندارد برای وسایل گاز سوز

    7- عدم اجرای غلاف غیر فلزی برای رایزر بالا رونده در محل عبور از سقف

    8- اصلاح نقشه 

    مجددا بنا به درخواست مجری برای بار دوم جهت بازرسی در محل ساختمان حاضر شده و پس از بازبینی موارد خواسته شده مشاهده گردید که بند های 4و 5 اصلاح نگردیده است.

    پس از کش و قوس های فراوان و توضیحات مکفی به مجری محترم ایشان انجام و رفع موارد خواسته شده را قبول نکردند.

    و در نهایت  بنده را مورد بی احترامی و تهدید قرار دادند. همچنین مسئول محترم گاز استان پس از تماس با بنده با عنوان این مطلب که در برج های بلند تر از 12 طبقه بند 4 را اجرا نکرده ایم و در اینجا هم لزومی به اجرای آن نیست از بنده خواستند که این بند را نادیده بگیرم.

    حال بنده شخصیت و حیثیت مهندسی خود را جریحه دار می بینم و از اینکه مسئول محترم قانون صریح مبحث 17 را بنا به دلایل خودشان نادیده گرفته و از بنده حمایت نکرده اند ناراحت هستم.

    طی مشورت با همکاران محترم تعدادی از آنها پیشنهاداتی از این قبیل :

    1- طرح موضوع بصورت کتبی به شورای انتظامی و درخواست رسیدگی به این موضوع

    2- طرح موضوع بصورت کتبی به معاونت عمرانی استانداری استان و در خواست رسیدگی به موضوع

    و مسائلی از این دست کردند.

     لذا از شما خواهشمندم بنده را مورد راهنمایی و ارشاد قرار دهید.

    پاسخ: آن چه شما اعلام می کنید مشکل عمده مهندسین ناظر گاز در سطح کشور است. عدم اجرای مفاد مقررات ملی ساختمان در حوزه نظارت و بازرسی گاز عوامل مختلفی دارد. آموزش مجریان بایستی بر اساس مفاد مبحث صورت گرفته و نکات اجرایی قانون برای آنها کاملا به طور شفاف توضیح داده شود. متاسفانه در برخی ااستانها این عمل به خوبی انجام نشده و بخشی از مشکلات اجرایی در این موضوع نهفته است. ضمن انیکه روش آموزش مبحث و دریافت نکات فنی آن نیز حسب مهارت مدرس می تواند در درک مهندسان از ماهیت قانون نقش مهمی را ایفا نماید. هرچند در مواردی که مبحث صراحت گفتار دارد جای اما و اگر در اجرا وجود ندارد. چون مهندس ناظر مسئولیت کار تایید شده را بعهده می گیرد لذا مکلف است طبق قانون انجام وظیفه نماید.زیرا در مقابل حوادث رخ داده قانون گذار وی را یکی از مسئولین امر خواهد دانست. اما در مورد  بند 4  صراحت مبحث هفده بوده و جای مذاکره ندارد. اما در مورد بند 5 می توان گفت که در مبحث در فصل اجرا آمده اگر لوله گاز از سقف کاذب عبور می کند میتوان لوله را رنگ آمیزی نمود هر چند این نوع سقف کاذب از نوع متحرک بوده و قطعا به سقف رابیتسی که با گچ کار می شود اشاره ندارد. زیرا در این حالت به علت اصابت گچ به لوله امکان  خوردگی لوله در دراز مدت محقق می شود. اما نکته مهم در عبور لوله از سفق کاذب ایجاد گردش جریان هوای آزاد درون سقف کاذب است .

    برای حل و فصل این موضوعات بهتر است با گفتگو با مسئولین ذی ربط نسبت به حل و فصل موارد اقدام شود. هرچند در مواقع اضطرار رجوع به نهادهای قانونی حق شماست. ضمن اینکه نظام مهندسی یک تشکل مردم نهاد با قوانین مصوب بوده که خارج از حیطه نهادهای دیگر از جمله استانداری است . اما وظیفه نظارت عالیه در هر استان به عهده اداره مسکن و شهر سازی مربوطه بوده که با کمیته نظارت عالیه ماده 33 استان نیز می توان مشورت نمود

    موضوع : گاز و گازرسانی / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 8 خرداد 1394