وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

فیلم معرفی کتاب پروژه‌های کاربردی محاسبات بار و انرژی ساختمان در Design Builder software

فیلم معرفی کتاب پروژه‌های کاربردی محاسبات بار و انرژی ساختمان در Design Builder software که بر مبنای الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان توسط نویسندگان...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک فرمایید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • آقای مهندس طهماسب زاده سوال نمودند در خصوص مطلبی که در باره بهترین گزینه واحد زیر 60 متر باشرط تامین هوا چه نوع پکیجی است چند سوال برایم مطرح شد :

    1- طول مجاز دودکشهای دوجداره چند متر میباشد و اصولا آیا استانداردی در این زمینه وجود دارد که بصورت دقیق به این مطلب اشاره نماید یا اینکه هر شرکت بر اساس فرایند ساخت وتکنولوژی مخصوص به خود این متراژرا معین مینماید زیرا بنده پس از جستجوی فراوان و حتی مطالعه استاندارد isiri 12156 و isiri 5363 که مربوط به پکیجهای گروه b و  c میباشد مطلبی پیدا نکردم وهمچنین سایتهای مربوط به شرکتهای سازنده و فروشنده پکیج هرکدام یک عدد را اعلام نموده اند.

    پاسخ : همانطوریکه  جنابعالی بررسی نمودید طول موثر افقی این نوع دودکش دوجداره که قدرت پرتاب فن آن محدود و تا حدود سه متر است بر اساس طراحی و مشخصات فنی تولید کنندگان قدری با هم تفاوت دارد اما برای تولید کنندگان معتبر داخلی معمولا با حداقل سی سانتیمتر شروع و تا یک متر وسی سانتیمتر و کمی بیشتر دیده شده است. چون در دودکش دو جداره  علاوه بر این که بایستی تا شعاع مناسب این پرتاب محصول احتراق اتفاق بیافتد بایستی عمل پیش گرم کردن هوای ورودی هم با راندمان بالا محقق شود . طول موثر افقی هر چه بیشتر گردد این عمل بخوبی انجام نخواهد شد ( از نظر راندمان و هزینه) و محصول احتراق به لایه مرزی دیواره یا نما نزدیکتر خواهد شد که امکان مکش این هوا وجود داشته و در محفظه احتراق بسته باعث واکنش سنسور مربوطه و خاموشی دستگاه را باعث خواهد شد.

    2- آیا تفاوتی در اینکه دودکشهای دوجداره پکیجهای فن دار بصورت افقی یا عمودی باشند وجود دارد یا خیر (البته بادر نظر گرفتن طول مسیر معمولا کوتاه و بودن فن بعنوان تسهیل کننده جریان هوا آیا برای سیالی مانند هوا ،هد با طول مسیر کوتاه بدلیل وزن کم ستون هوا فرقی دارد یا خیر؟)

    پاسخ : اگر منظورتان این است که در ساختمان یک طبقه یا در طبقه آخر ساختمانی بتوانیم این را به صورت دودکش سقفی به پشت بام ببریم . از نظر تئوری درست است اما یادمان نرود که باید اطراف این دهنه که شکل خاصی دارد در پشت بام باز باشد. و در هنگام بارش باران و برف اشکالی در عملکرد دستگاه ایجاد ننماید. ضمن اینکه دهنه خروج دستگاههای تاسیساتی حداقل باید سی سانتمتر از سطح بام بالاتر باشند. و اگر محل عبور باشد باید تا دو متری ارتفاع بگیرد . اصولا انجام این فعالیت اگر با نظارت نصاب ذی صلاح شرکت بوده و این فرایند را تایید نماید باز هم از نظر فنی و اجرایی دارای ابهام است.

    3- اگر همین سوال فقط با تفاوت اینکه شرایط برای نصب محفظه بسته وجود داشته یاشد آنوقت گزینه شماره دوبا دودکش دوجداره بهترین مورد میباشد ؟

    پاسخ: در متن بالا عنوان شد.

    4- در ضمن جستجو برای این مطالب نکاتی را جمع بندی نمودم ابتدا اینکه طول دودکشهای دوجداره با توجه  به ظرفیتهای مختلف پکیج باید متفاوت باشد و همچنین این امربه نحوه جانمایی فن در دستگاه نیزبستگی دارد .

    موضوع : گاز و گازرسانی / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 7 خرداد 1394