کاربری با نام کاربری h.sadeh سوال نمودند در یک ساختمان تحت نظارت مالک در خواست دارد تا لوله های گاز در واحد در سقف کاذب کار شود.
1- آیا لوله های عبوری در سقف کاذب لوله توکار محسوب می شوند و عایقکاری آنها مطابق لوله های توکار باید انجام شود( با توجه به اینکه این لوله ها از طریق دریچه های ایجاد شده با هوا در ارتباط هستند
پاسخ : طبق بند17-5-2-4-س مبحث هفده مقررات ملی ساختمان چنانچه لوله گاز از سقف گاذب عبور نماید باید اتصالات جوشی و رنگ آمیزی مطابق لوله های روکار انجام شود.و گردش جرین هوا همراه با مهار بندی صورت پذیرد.لذا این اجازه داده شده در این حالت از عایق کاری لوله های روکار هم استفاده شود.
2- آیا این نحوه اجرا در واحد خطرساز نیست؟لازم به ذکر است لوله های آب و فاضلاب نیز در سقف اجرا شده اند. چه تمهیداتی باید لحاظ نمود.
پاسخ = اصولا لوله های گاز توکار با سایر اقلام تاسیساتی بایستی 10 سانتی متر باید فاصله داشته باشند این موضوع در بند17-5-4-4 به صراحت آمده است.
3- بخشی از لوله عبوری نیز از سقف کاذب اتاق خواب رد خواهد شد آیا ممنوعیتی در این خصوص وجود دارد؟
تمهیدات ذکر شده در مبحث هفده برای عبور لوله گاز از سقف کاذب اگر رعایت شود طبق مفاد مبحث محدودیتی برای این عبور لوله گاز از این فضا نداریم.زیرا این گردش جریان هوا در نشتی اجتمالی باعث تخلیه گاز نشت شده به بیرون فضا را سبب می گردد. اینها مفاد مقررات است . اما بهرحال در بحث نظارت این ناظر است که تصمیم بگیرد این شیوه اجرا شود یا نشود . شاید بهترین گزینه برای
اجرای توکار لوله های گاز همان اجرای در مصالح ساختمانی باشد. تا تگرانی های آتی به حداقل برسد