وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

 آزمون طراحی و نظارت بازرسی گاز فشار قوی استان تهران در سال 1403

آزمون طراحی و نظارت بازرسی گاز فشار قوی استان تهران در سامانه جهاد دانشگاهی بر اساس ویرایش5 سال 1403 در...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک کنید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • اقای مهندس ملکیان فرد عنوان نمو.دند با توجه به متن مندرج در بند (ث) ماده (17-4-2-4) مقررات ملی ساختمان مبحث 17 چاپ سال 1389 ، صفحه 31 ، مربوط به نصب شیرهای فرعی واحدهای مسکونی ؛  بدین شرح میباشد :

    در ساختمان های دارای بیش از یک واحد مسکونی ، باید بر روی لوله انشعاب هر واحد که از لوله های اصلی منشعب می گردد ، در محل یا ارتفاع مناسبی که در معرض صدمات فیزیکی نباشد ولی قابل دسترسی برای ساکنین آن ساختمان باشد ( در حدود 180 سانتیمتر ) برای قطع سریع و کامل جریان گاز نصب شود .

    عنایت فرمایید ، عبارت ساکنین آن ساختمان به کار رفته است نه عبارت ساکنین آن واحد مسکونی ، و با  توجه به فصل الخطاب بودن قانون به جای تفسیرهای شخصی ، میبایستی شیر فرعی در بیرون واحد مسکونی و قابل دسترس توسط ساکنین ساختمان باشد ؛ که این امر متاسفانه رعایت نمی شود .

    پاسخ : موضوع قرار گیری شیر فرعی از ابتدا جای سوال و پرسش بوده است . زیرا قرار گیری آن در داخل و یا خارج واحد با توجه به وجود شیر اصلی مصرف جنبه های مثبت و منفی دارد که هر کدام قابل دفاع است اما در عین حال می توان به راحتی آن را رد هم نمود . از طرفی شاید موضوع مهمتر آن است که به هر دلیلی در سی و یک استان کشور اجرای این شیر به دو نوع در داخل و در خارج انجام شده است. از نظر فرهنگی چون عموم مردم با این شیر باید آشنا باشند و عملکرد آن را بدانند بنابراین چنین حکم قاطعی را بعید می دانم نویسندگان هم بخواهند صادر نمایند که موقعیت این شیر را به صراحت اعلام نمایند. زیرا بنا به شرایط موجود مردم یک اقلیم یاد گرفته اند که این شیر بیرون باشد. حال ببایییم و قانون بگذرانیم که این شیر داخل قرار گیرد . در آینده برای این واحدها ضریب ایمنی کاهش خواهد یافت . زیرا این مردم یک عمر یاد گرفته اند که این شیر بیرون واحد است و در زمان حادثه به آن محل مراجعه نموده اما شیری نمی یابند.

    لذا این دو پهلو بودن متن شاید یک نوع مزیت است . زیرا اجازه اجرا را بر حسب عرف استانی که تاکنون انجام شده را تایید می کند.

    ضمنا یاد آوری نمایم که برای اولین بار و اخرین بار در سال 1384 برای آموزش مبحث هفده یک دوره آموزشی مدرسی با کمک نویسندگان مبحث برگزار و از بین داوطلبین تعدادی حدود پانزده نفر اجازه آموزش مبحث هفده را دریافت نمودند. در این دوره موارد این چنینی و ابهامات تا حدودی برای این مدرسین رفع ابهام شد. بعد از تغییر سیستم آموزشی در سال 89 فقط تعداد معدودی آز این مدرسین با سیستم جدید اجازه تادریس یافتند و به مرور افرادی که بدون گذرانیدن این دوره مدرسی به جمع مدرسین مبحث هفده وارد شدند. که عموما از محتوای شکل گیری مبحث اطلاعی نداشتند. ازجمع پانزده نفری سال 84 فقط در استان تهران تا جایی که بنده به یاد دارم دو نفر هنوز در این چرخه آموزشی هستند . بنده این افتخار را دارم که یکی از آن دو نفر هستم . یکی از اقدامات اولیه بنده حفظ سخنان مولفین مبحث 17در دوره آموزشی مدرسی سال 89 در قالب تهیه یک پاور پوینت آموزشی است. که در سایت موجود است. لذا امیدوارم مولفین مبحث که بنده ارادت ویژه ای به آنها دارم با برگزاری سمینارها نوشته های خود را به طور شفاف اطلاع رسانی نمایند تا برداشتهای متفاوت از متن مقررات صورت نپذیرد.

    موضوع : گاز و گازرسانی / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 3 دی 1393