وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

تمرین سری سوم  مکانیک سیالات پیشرفته

برای دریافت تمرین سری سوم مکانیک سیالات پیشرفته...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک کنید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  •  کاربری با نام  daryaha سوال نمودند  با توجه به جدول 17-8-1 که حداکثر ارتفاع دودکش 15 متر است ، برای ارتفاعهای بلند تر تکلیف چیست و از چه مرجعی میتوان قانونا استفاده نمود ؟

    پاسخ: این موضوع در مبحث در بند17-8-2-1-  مبحبحث هفده ویرایش 89 بیان شده و اعلام می دارد باید بر اساس محاسبات مهندسی انجام شود. جدول دودکش از استاندارد NFPA54 تهیه شده و در ان جا هم برای بیش از 50 فوت ارتفاع دودکش قایم با همرفت طبیعی اعدادی داده نشده است. این موضوع بدیهی است . زیرا از نظر استاندارد دودکش همرفت طبیعی بطور معمول تا 15 متر ارتفاع ساختمان کارایی داشته و بعد از ان حتی با پیش بینی عایق مناسب امکان برگشت جریان وجود دارد. ارتفاع هر چه بالاتر رود پدیده های خاص فیزیکی ممکن است اتفاق بیافتد. مثلا به علت سرد شدن دودکش میعان داشته باشیم. این عمل با کاهش سرعت اتفاق می افتد که برای این منظو  بطور مثال ر در ارتفاع 25 متری برای یک پکیج خانگی جهت افزایش سرعت اگر شرایط فراهم باشد باید سایز دودکش از 15 به 10 تقلیل یابد . برای طراحی دودکش بر مبنای استاندارد نرم افزارهایی از سوی انها تهیه شده که تا ارتفاع 100 فوتی ساختمان سایز دودکش همرفت طبیعی را ارایه می کند . نمونه آن نرم افزار GAS VENT است. هرچند این ارقام دال بر استفاده از دودکش با سایز فوق نمی باشد. زیرا دودکش همرفت طبیعی بر اساس ساختار جغرافیایی محل، شرایط نصب ، آب و هوا و غیر ه می تواند تا یک ارتفاع معینی پاسحگو باشد. معمولا برای ایران تا 6 یا 7 هفت طبقه با عایق حرارتی به صورت تجربی این نوع دودکش می تواند بطور مناسب عمل نماید. و ردیف 15 متر در جدول دودکش مبنای همین ارتفاع می تواند باشد.

    موضوع : گاز و گازرسانی / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 16 آبان 1393