وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

کتاب تشریح سوالات مبحث هفده مقررات ملی ساختمان طبق ویرایش 5 سال 1403

کتاب تشریح سوالات مبحث هفده مقررات ملی ساختمان بر مبنای ویرایش 5 سال 1403 توسط دکتر رامین قاسمی اصل تالیف شده و...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک کنید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • در يك سازمان پويا ،بيان ديدگاه ها و برنامه ها و نقد سازنده از حقوق قانوني و طبيعي اعضاء به شمارمي رود و چنانچه در هر فرصتي ازجمله در ايام انتخابات زمينه بيان و ابراز آن مهيا گردد در نهايت موجب تعالي و رشد سيستم خواهد گرديد و پرهيز از تندرويها ، اتهامات و تخريب شخصيت افراد يقينا آرامش گروهي، تقويت روحيه  همدلي، همگرائي، همافزائي، نشاط و تلاش مضاعف جهت ارتقاء جايگاه سازماني و شئونات صنفي را بدنبال خواهد داشت. 

    هر چه به زمان برگزاري انتخابات هفتمين دوره هيئت مديره سازمانهاي نظام مهندسي ساختمان و دوم مهرماه زمان اعلام نهایی اسامی نامزدهای واجد شرایط نزديکتر ميشويم همراه با بالا گرفتن تحرکات انتخاباتي نامزدها ممکن است شاهد بيان مطالبي باشیم که نه تنها موجب تنش درجو جامعه مهندسي گردد بلکه بعضا به چالشهاي ناخواستهاي دامن بزند که برازنده سازمان نظام مهندسي ، اعضاء آن و حتي شخص گوينده و يا نامزد مورد نظر وي نميباشد. مواردي مانند تخريب ،تهمت ، افتراء و.... که در اينگونه موارد اگر فرض بر عدم آگاهي افراد باشد، ضرورت توجيه آنان توسط سايرين بويژه نامزدهاي انتخاباتي امري اجتناب ناپذيراست تا اين فضاي صنفي شاهد برگزاري انتخابات سالم و پرنشاط باشد اما اگر خداي ناخواسته اين امر از روي آگاهي باشد، بر كليه اعضاء، نامزدها و نهاد هاي اجرائي و نظارتي است که با برخورد قاطع از بروز رفتارها و ناهنجاري هاي اخلاقي جلوگيري نمايند و قصد و نيت اين افراد را نقش بر آب نمايند.
    قطعا يکي از کليديترين عوامل موثر در حضور پرشور و حداکثري اعضاء سازمان در انتخابات، رعايت "اخلاق انتخاباتي" از سوي تمام نامزدها است.پايبندي و التزام عملي نامزدان انتخاباتي به قواعد و اصول يک رقابت سالم و اخلاق مدارانه نه تنها موجب حضور حداکثري اعضاء در انتخابات می شود بلكه نمايانگر شأن و شخصيت صنفي و حفظ و گسترش انسجام سازماني و همدلي اعضاء مي گردد.
     در حوزه اخلاق انتخاباتي كه به دور از هرگونه سليقه و تمايلات فردي اعمال مي گردد هيچ فردي حق ورود به حريم خصوصي افراد ، تخريب ،انتشار شايعه و...  را ندارد و بر همه افراد و گروه ها است كه با اعلام برنامههای مورد نظر و نقد سازنده ضمن معرفي خود به سايرين ، فرصت و زمينه لازم جهت شناخت بهترين ها و انتخاب مناسب را به راي دهندگان بدهند و بر اعضاء سازمان و مسئولين برگزاري انتخابات نيز لازم است با جلوگيري از ايجاد فرصت براي فرصت طلبان، مانع عبور آنان ازمرزهاي ديني و اخلاقي گردند.
    از آسيبهاي جدي ناشي از بروز رفتارهاي ناهنجار و ضداخلاقي در هر انتخابي ايجاد فرصت و بستر مساعد براي بدخواهان هر مجموعه است به بيان ديگر كساني كه براي دستيابي به منافع و تمايلات شخصي ، تبعيت از قانون و نظم را برنتافته وهمواره درصدد ايجاد فرصت جهت فرار از قانون يا دورزدن آن هستند، از فضاي هرج و مرج و آشفته ی خود ساخته بوجود آمده جهت بزرگنمائي مشكلات سيستم حداكثر بهره را  برده و سعي در دامن زدن به فضاي ملتهب مورد نظر و حتي زمينهسازي ، ايجاد و پشتيباني مادي وفكري از جريانات انحرافي و غيراخلاقي مينمايند و در نهایت قصد ساختن کلاهي براي خود از اين نمد را دارند و طبیعی است در صورت موفقيت در دستيابي به اين اهداف ،موجب ايجاد لطمات جدي و بعضا جبران ناپذير به مجموعه خواهند گرديد. 
    از ويژگيهاي بارز رفتار دمكراتيك آن است كه نتیجه انتخابات هر چه باشد حتي اگر با معيارها و موازين برخی افراد و جناحها داراي وجوه مشترک نباشد ساير گروهها و جناحها با قبول و پذيرش اين انتخاب چيزي را ازدست رفته ندانسته و همچون گذشته به کار و فعاليت خود جهت رشد و اعتلاي سيستم واهداف سازماني ادامه دهند دراينصورت مي توان اذعان داشت که رعايت اصول  اخلاقي در انتخابات صورت پذيرفته و ضمن رعايت حقوق و احترام همه اعضاء ،  منتخبين خود را مسئول اداره امور سازمان و بسط و گسترش روح تعامل در مجموعه بدانند و در اينصورت انتخابات چهره خويش را براي رشد و تعالي سازمان و ارتقاء جايگاه و شئونات مهندسي در جامعه ميگشايد.
    در اینجا به مواردي كه رعايت آن در حریم اخلاق انتخاباتي ضروری است می پردازیم:

     انصاف در گفتار
     نامزد هنگام در دفاع از ايده ها و برنامه ها و معرفي خود بايد در گفتار و کردار، جانب انصاف را داشته باشد و از حق کشي دوري کند زيرا انصاف در گفتار و کردار نسبت به خود و رقيبان موجب الفت دلها خواهد شد و  دوستي ها را دوام خواهد بخشيد که فرمودهاند : «الإنْصافَ يُؤَلِّفُ القلوبَ».

    احترام متقابل و دوري از تهمت:
     لازمه انتخابات سالم، ايجاد فضايِ سالم و دور از تشنج و فساد است. اين امر محقق نخواهد شد، مگر با رعايت اصل «احترام متقابل» ،«همدلي و هم بستگي» و دوري از «حرمت شکني» و «تهمت و افترا».
    تجربه نشان مي دهد بيشترين ضربهاي که در فضاي انتخابات به نامزدها وارد مي شود خيانت کردن، تهمت زدن و شايعه پراکني است. بنابراين، افراد بايد بکوشند خود را از افتادن در اين ورطه حفظ كنند.

    پرهيز از شعارزدگي و دادن وعده هاي واهي:
     برخي نامزدها در زمان برگزاري انتخابات براي جلب آراء شعار هايي ميدهند که قادر به انجام آنها نيستند. اين گونه شعارگرايي، حکم فريب مخاطبين را دارد و از منظر شرع و اخلاق، نکوهيده و ناپسند است. بنابراين انسان هايصالح ،گوي سبقت را در ميدان عمل از هم مي ربايند و ازبيان سخنان به ظاهر خوش آب و رنگ، ولي بي پايه که توان انجام دادن آن را ندارندپرهيز مي کنند.

    پرهيز از اختلافات:
     در هر جامعه اي، سليقه هاي گوناگون وجوددارد. با اين حال گروه ها بايد با وجود اختلاف سليقه ها و تعدد آراء در برابر منافع مشترک صنفي خود وحدت کلمه داشته باشند و از تفرقه و اختلاف به شدت بپرهيزند.
    دريك انتخابات شايسته بايد فضايي سالم و آرام فراهم گردد تا اعضاء به درستي و با فراغ بال، درباره نامزدها، برنامه ها، شعارها و اهداف آنان تصميم گيري کنند. اختلاف، فضايي را ايجاد مي کند که قوه فکر و عقل در آن از کار مي افتد و تنها پيروي از هوا و هوس و تعصب  برجاي مي ماند و همين امراست كه انسان را  به ورطه نابودي و هلاک نزديک مي کند.امير مؤمنان علي عليه السلام در بيان اين معني مي فرمايد: «لَو سَکَتَ الجاهلُ ما اخْتَلفَ الناسُ؛ اگر نادان خاموشي مي گزيد، مردم دچار اختلاف نمي شدند».
     سخن آخر اینکه در انتخابات صنفي مانند انتخابات سازمان نظام مهندسي اصل بر تعامل هرچه بيشتر اعضاء و افزايش جايگاه و توان سازماني در عرصههاي تصميم سازي و تصميمگيري مرتبط با اهداف و وظايف سازماني بوده و از اين رو نام هرکس از صندوق آراء خارج شود نشاندهنده خواست اكثريت اعضاء است نه حاکي از شکست سايرين . 

    کرامت اله دشتی زاد-مدیرروابط عمومی نظام  استان یزد

    موضوع : هفتمین انتخاب / مقالات   تاریخ انتشار : 23 شهریور 1394