رییس HSE (ایمنی، بهداشت و محیط زیست) شرکت ملی گاز، علت 76 درصد مرگ های خاموش ناشی از استنشاق مونواکسید کربن در حوادث خانگی سال گذشته را غیراستاندارد بودن و یا نقص در نصب دودکش ها عنوان کرد.
مدیر سایت: مشخص نیست این آمار مربوط به کل کشور است
به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی ، محمدرضا یوسفی پور شامگاه دوشنبه در نشست خبری پس از تمرین عملیاتی مقابله با افت فشارگاز در شهرستان مرند با اشاره به اینکه 13 درصد این حوادث هم به جهت نبود تهویه مناسب محیط اتفاق افتاده است، گفت: استفاده از وسایل پخت و پز برای گرم کردن محیط و نواقص وسایل گاز سوز از دیگر علل بروز مرگ های خاموش بوده است.
مدیر سایت:با این حساب 90 درصد حوادث گاز به تهویه و دودکش بر می گردد
وی با اعلام اینکه سال گذشته 390 نفر بر اثر حوادث خانگی گاز جان خود را ازدست داده اند، اعلام کرد: 50 درصد حوادث منجر به فوت به علت انتشار گاز منواکسید کربن (مرگ خاموش) بوده است.
مدیر سایت: ای کاش اعداد و ارقام اعلام شده قدری با واقعیت و مستند به آمار مراجع رسمی بود. زیرادر سال گذشته طبق آمار پزشکی قانونی کلا در کشور تعداد 829 نفر بر اثر مسمومیت با گاز منواکسید کربن جان خود را از دست داده اند . هرچند بایستی اصلاح نمود در آذربایجان شرفی 390 مورد حوادث گاز داشتیم که 50 درصد حوادث منجر به فوت به علت انتشار گاز منواکسید کربن (مرگ خاموش) بوده است باز هم این عدد 50 درصد با عدد 75 درصد ابتدای مصاحبه همخوانی دارد
یوسفی پور بر ضرورت فرهنگ سازی در استفاده درست و بهینه از وسایل گاز سوز تاکید کرد و گفت: از آنجا که وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان مسوول بازرسی و کنترل ایمنی ساختمانها هستند، باید نظارت بیشتری در نصب و استفاده وسایل گرمایشی داشته باشند.
وی با اعلام اینکه اذربایجان شرقی با 236 مورد حادثه خانگی گاز در سال گذشته پس از قم، سمنان و خراسان شمالی بیشترین حادثه را داشته است، یادآوری کرد: همدان با وجود قرارگرفتن در اقلیم سرد به واسطه فرهنگ سازی درست پس از هرمزگان و سیستان و بلوچستان کمترین حادثه را در این مدت داشته است.
یوسفی پور با بیان اینکه شرکت گاز با وجود اینکه مسوولیت قانونی در خصوص فرهنگ سازی ندارد، بر این موضوع اهتمام دارد، خواستار همراهی بیشتر دستگاه های فرهنگی و رسانه ها به خصوص صدا و سیما برای افزایش آگاهی های عمومی شد.