با رای اعتماد مجلس به وزیر راه و شهرسازی که افزایش 11.1 درصدی اعتماد نمایندگان به آخوندی نسبت به گذشته را نشان داد، قطعا وزیر با اعتماد به نفس بیشتر و در مسیری هموارتر به کار خود ادامه میدهد.
روزی که عباس آخوندی توسط حسن روحانی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی به مجلس معرفی شد توانست ۱۵۹ رای موافق، 107 رای مخالف و 18 رای ممتنع از ۲۸۴ رای ماخوذه را بدست آورد که در مجموع 59.7 درصد آرا را به خود اختصاص داد.
در حالی که در جریان استیضاح روز دوشنبه در نهایت نمایندگان با 72 رای موافق، 175 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 252 رای اخذ شده با برکناری وزیر راه و شهرسازی مخالفت کردند که آخوندی توانست 70.80 درصد آرا را به دست آورد.
این مساله نشان میدهد که اعتماد نمایندگان مجلس به وزیر راه و شهرسازی 11.1 درصد افزایش داشته که میتواند حاکی از عملکرد نسبتا رضایتبخش او طی دوره وزارتش باشد.
وزیر راه و شهرسازی روز دوشنبه در جلسه استیضاح خود به مواردی همچون تایید چهارگانهاش توسط مجلس در گذشته و نیز چهار محور رویکرد استراتژیک در چارچوب اقتصاد مقاومتی، مسکن مهر، مبارزه با فساد و حفظ حقوق شهروندی در دستگاه متبوعش اشاره کرد.
عباس آخوندی اما مخالفان سرسختی هم داشت.
حمید رسایی ـ نماینده تهران که به عنوان موافق استیضاح صحبت کرد به شکننده بودن رای مجلس به وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: ایشان بعد از دادن وعدههایی با اختلاف 8 رأی وزیر شدند و این رأی شکننده این توقع را ایجاد میکرد که به وعدههایشان توجه کنند.
رسایی صحبتهایی هم در مورد وجود یک اختلاف رای در سوال گذشته و رها شدن وزیر از کارت زرد بیان کرد که واکنش علی لاریجانی را در پی داشت که خطاب به رسایی اظهار کرد: آقای رسایی تخلف نکنید. در آن روز تعداد حاضرین 211 نفر بوده و تعداد آرای ماخوذه 199 رای که 107 رای موافق، 84 رای مخالف و 8 رای ممتنع وجود داشت و 12 نفر بدون رای بودند. بنابراین اختلاف یک رای که آقای رسایی گفتند نبوده است.
در ادامه، مهدی کوچکزاده به عنوان موافق استیضاح از واژه «شارلاتانیزم رسانه ای» استفاده و بیان کرد که خدمتگزاران کانونهای قدرت و ثروت تلاش نمودند استیضاح را جناحی نشان دهند و ضربالمثل کافر همه را به کیش خود پندارد مصداق واقعی پیدا کرد.
او سپس خطاب به آخوندی گفت: شما از 20 سالگی معاون وزیر بودید و پس از سالها اشتغال کرسی وزارتخانه برای جبران خدماتتان با بودجه وزارت نفت به انگلستان اعزام شدید و پس از اخذ مدرک دکترا خدماتتان را با پذیرش ریاست ستاد فتنه جبران کردید.
سید مهدی هاشمی هم که رسانهها طی روزهای اخیر حرف و حدیثهایی را درخصوص او بیان کردند و با استناد به نامههایی گفتند که از بخشنامه آخوندی مبنی بر منع ورود دولتیها به انتخابات نظام مهندسی ناراحت است، در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: آقای وزیر راه پاسخگو باشید که چرا چرخ هواپیماها باز نمیشود و آمار سوانح هوایی در زمان مدیریت شما افزایش یافته و 220 درصد بالاتر از استاندارد جهانی است؟
با همهی این احوال، وزیر ساکن دادمان در بهارستان تنها نبود.
پس از آنکه منصور آرامی ـ سخنگوی کمیسیون عمران در مخالفت با استیضاح گفت که بنده از عملکرد وزیری دفاع میکنم که نگاه ملی به مسائل عمرانی کشور دارد و تنها وزارتخانهای است که پیمانکاری اداره نمیشود، محمدرضا باهنر ـ نایب رییس مجلس هم به دفاع از آخوندی پرداخت و با بیان اینکه جو مساعدی نسبت به وزیر در مجلس وجود دارد، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی زمانی وزارت را تحویل گرفته که نزدیک به 150 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام داشته و حالا اگر این میزان پروژه بخواهد تمام شود محاسبات ریاضی میگوید 815 میلیارد تومان اعتبار بگیرند این پروژهها بعد از 10 سال تمام میشوند اما یک مهندس این را نمیگوید و این حرف یک ریاضیدان است؛ چرا که این میزان فقط هزینه استهلاک و تعدیل آن میشود.
در نهایت رایگیری انجام شد و نمایندگان با 72 رای موافق، 175رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 252 رای اخذ شده با برکناری وزیر راه و شهرسازی مخالفت کردند تا عباس آخوندی به کار خود در دولت تدبیر و امید ادامه دهد.
منبع: تجارت امروز