وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

جزوه آموزشی آشنایی با مبحث 17 جدید بر اساس ویرایش 1401 (به صورت رنگی و سیاه وسفید)

جزوه آموزشی آشنایی با مبحث 17 جدید بر اساس ویرایش 1401 برای مهندسان که بمنظور راهنمایی و افزایش دانش فنی در حوزه نظارت و بازرسی گاز تهیه شده...

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک فرمایید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور

  • مدير كل دفتر سازمان هاي مهندسي و تشكل‌هاي حرفه‌اي وزارت راه و شهرسازي با بيان اينكه نيمي از حوادث هنگام كار در بخش ساختمان رخ مي‌دهد گفت: ساده گرفتن جزئيات ساخت و ساز در تأمين ايمني، آسايش، بهداشت اختلال ايجاد مي‌كند.به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي٬ منوچهر شيباني اصل در نخستين كنفرانس بلندمرتبه سازي در ايران و خاورميانه كه ۱۹ دي در مركز همايش هاي برج ميلاد تهران برگزار شد، گفت: ساختمان‌هاي بلند يكي از موضوعات بسيار پر اهميت است به اين دليل كه از مباحث بين رشته اي وسيع از جنبه هاي اجتماعي و اقتصادي علاوه بر مباحث شهرداري و مهندسي بهره‌مند است بنابراين برگزاري اين همايش اهميت ويژه اي دارد.
    مديركل دفتر سازمان‌هاي مهندسي و تشكل‌هاي حرفه اي وزارت راه و شهرسازي با تأكيد بر اينكه اگر ۳ موضوع توسعه مهندسي٬ حقوق شهروندي و قانون گرايي را در تمام ساخت و سازها به عنوان محور قرار دهيم بسياري از اين مشكلات در اين بخش رفع مي شود، ادامه داد: مي طلبد با توجه به تفكر سيستمي و دوري از جزيره گرايي و جزئي نگري كه متأسفانه امروز در بسياري از موارد رايج شده، به صورت جامع و كلي به بلندمرتبه سازي توجه كنيم. بايد در تعريف ساختمان بلند به يك وحدت نظر برسيم و در چارچوب يك تعريف واحد به ضرورت آن بپردازيم.
    شيباني اصل با تأكيد بر اينكه استفاده از تجربيات جهاني ضروري بوده و در موضوعات مهندسي نخستين بحث مكان يابي صحيح و توجه به الزامات اقتصادي و جنبه هاي اجتماعي ساختمان هاي بلند است، گفت: اينكه صرفا در چارچوب مديريت‌هاي محلي، ساختمان‌هاي بلند ايجاد شود، بدون ترديد مورد تأييد انديشمندان و صاحب نظران اين حوزه نيست؛ علاوه بر آن رعايت ضوابط شهرسازي قطعا مهم است.
    وي افزود: در بحث خدمات مهندسي، موضوع بلندمرتبه سازي يك فعاليت مهندسي فراتر از كار يك تيم و گروه است؛ در حوزه مهندسي قطعا كار را بايد به شكل فعاليت هاي پيوسته و كلي ديد.
    مدير كل دفتر سازمان‌هاي مهندسي و تشكل هاي حرفه اي وزارت راه و شهرسازي ادامه داد: تمام رشته‌هاي هشت گانه مهندسي نه تنها بايد با يكديگر كار كنند بلكه رشته هاي ديگر از جمله ژئوتكنيك نيز بايد به اين رشته ها بپيوندد؛ از سوي ديگر استفاده از فناوري هاي نوين با توجه به صنعتي‌سازي تأثير خاصي در جزئيات اجرايي كار دارد. ساده گرفتن جزئيات در فعاليت‌هاي اجرايي ساخت و ساز مي‌تواند در تأمين HSE (ايمني، آسايش، بهداشت) مزاحمت و تداخل ايجاد كند.
    شيباني اصل با تأكيد بر اينكه در علوم جامع مهندسي ساختمان از دانش آكادميك بالايي برخورداريم افزود: مهندسان ايراني از توانمندي‌هاي فراواني برخوردارند؛ به طوري كه در بسياري از پروژه هاي جهاني توانمندي هاي آنها ثابت شده است اما در كنار اين توانمندي بومي، مشكل و نقص اصلي در مديريت مهندسي و پروژه است.
    دبير كارگروه مديريت پروژه و HSE نخستين كنفرانس بلندمرتبه سازي در ايران و خاورميانه با بيان اينكه بايد پذيرفت در حوزه مديريت مشكل داريم كه نتايج آن را در زمان، هزينه و كيفيت مي بينيم، افزود: هرچه زمان اجراي پروژه‌ها افزايش يابد به تناسب هزينه بالاتري صرف پروژه‌ها مي شود و كيفيت آنها نيز افت مي كند؛ همه اين موارد ما را متوجه اين موضوع مي‌كند كه بايد در مديريت به يك نگاه نو برسيم.
    وي با اشاره به ضرورت توجه به مباحث ايمني، بهداشت و حفظ محيط زيست افزود: نيمي از حوادث ناشي از كار در حوزه ساختمان رخ مي دهد؛ اين آماري است كه رابطه كار و كارگر از شمول آن خارج است؛ ضمن اينكه حوادث ساختمان‌هايي كه در گودبرداري ها براي ساختمان هاي مجاورِ كارگاهِ ساختمان سازي رخ مي دهد، در اين آمار محاسبه نشده است.
    شيباني اصل در ادامه از ابلاغ دستورالعمل صدور پروانه براي شركت هاي فعال در حوزه مهندسي نگهداري و بهره برداري از ساختمان ها در آينده نزديك خبر داد و گفت: يكي از عوامل ديگر توجه به افزايش طول عمر ساختمان هاست كه تاكنون به آن پرداخته نشده اما در برنامه‌هاي مهندسي ما قرار دارد.
    مدير كل دفتر سازمان هاي مهندسي و تشكل هاي حرفه اي وزارت راه و شهرسازي با بيان اينكه ساختمان‌هاي بلند نيازمند قوانين جامع و كاملي براي بهره‌برداران است، ادامه داد: در اين زمينه آيين نامه اجرايي قانون تملك آپارتمان ها وجود دارد كه بيش از ۴۰ سال از تصويب آن مي گذرد، ضمن اينكه در كنار اين قانون، قوانين ديگري نياز داريم تا بهره برداري مناسبي از ساختمان ها داشته باشيم.

    موضوع : نظام مهندسي ساختمان / مقررات ملي ساختمان   تاریخ انتشار : 22 دی 1393