کتابی تحت عنوان Nanofluids Applications in Microelectronics به صورت مقاله محور به نویسندگی دکتر طاهر ارمغانی، دکتر میثم مولانا و دکتر رامین قاسمی اصل در 270 صفحه به زبان انگلیسی توسط انتشارات elive منتشر و از طریق سایت آمازون عرضه شده است. برای مشاهده کلیک فرمایید
مقدمه نویسندگان به زبان فارسی به صورت زیر است:
نانوسیالات یکی از امیدوار کننده ترین حوزه های تحقیقاتی در دو دهه گذشته بوده است. تعداد بیشماری مقالات و گزارشهای علمی منتشر شده نشاندهنده توجه عظیم جامعه به این دسته از سیالات نوظهور است. تقریباً تمام مطالعات منتشر شده در ادبیات نانوسیالات را "امیدبخش" نامیده اند. همه ما شنیدهایم که نانوسیالها خواص گرماسی-فیزیکی فوقالعادهای نسبت به سیالات معمولی مانند آب، روغن و اتیلن گلیکول دارند. محققان در سراسر جهان کاربردهای نانوسیالات از جمله تولید، گرمایش، تهویه و سرمایش، تجهیزات نظامی، تحویل دارو، روانکاری، انرژی هستهای، تولید برق، الکترونیک و غیره را بررسی کردهاند.
اما یک علامت سوال بزرگ در اینجا وجود دارد: چرا آنها هنوز در صنعت متوجه نشده اند؟ به عبارت ساده، چند درصد از مطالعات منتشر شده بر چالشهای آمادهسازی، بکارگیری و تجاریسازی نانوسیالها تمرکز دارند. مزایای جایگزینی سیالات مرسوم انتقال حرارت و روانکاری توسط نانوسیالات باید به وضوح در هر زمینه صنعتی نشان داده شود. برای انجام سهم خود، ما نویسندگان فعلی سعی کردهایم به وضوح مزایا و چالشهای کاربرد نانوسیالها در فرآیندهای خنکسازی تراشههای میکروالکترونیک را نشان دهیم. به لطف فناوریهای مدرن و همیشه در حال پیشرفت، رایانههای شخصی میتوانند به نرخ پردازشی 2000 برابر مقادیر فعلی دست یابند، اگر گرمای تولید شده به طور مؤثر حذف شود. بنابراین، اگر کسی بگوید جامعه انتقال حرارت حداقل یک قدم از صنعت سیلیکون عقب است، اشتباه نیست.
در این کتاب، برخی از مطالعات پیشرفته در زمینه خنکسازی اشکال مختلف ریزتراشهها در طیف گستردهای از شرایط عملیاتی، از جمله همرفت طبیعی و مخلوط، محیط متخلخل، میدان مغناطیسی و نانوسیالات هیبریدی گزارش شدهاند.