وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

بررسی اجمالی حادثه آتش سوزی ساختمان گاندی

در بررسی اجمالی حادثه آتش سوزی ساختمان گاندی تهران در بهمن 1402 مواردی از نظر فنی، قانونی و حقوقی قابل بررسی است که در این نوشتار موارد فوق بررسی اجمالی شده است....

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک فرمایید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور
  • برترین مطالب


    آقای مهندس آشتیانی سوال نمودند در بازدید از یک ساختمان شش واحدی همسایه طبقه اول قصد دارد کنتور خود را جدا کند.(فعلا موتورخانه)

    مشکل در محل نصب پکیج میباشد. یک اتاقک حدودا 2*2 که به عنوان آشپزخانه دوم و یا رختشورخانه بوده است برای نصب پکیج در نظر گرفته شده است.پشت دیوار محل نصب یک داکت وجود دارد که تا پشت بام رفته است . این داکت به عنوان نورگیر میباشد البته پنجره ایی به داخل آن باز نمیشود (نورگیر با آجرهای شیشه ایی) و از قسمت پایینی به پارکینگ ارتباط دارد و در پشت بام یک پنجره کشویی دارد. آیا عبور دودکش از این داکت صحیح است؟

    بحث تامین هوای احتراق چگونه است؟ البته واحد بزرگ (200 مترمربع) میباشد ولی بادرز هوابند میباشد .

    مصرف کننده ها: پکیج ،اجاق کاز، شومینه و آر سی در حیاط خلوت(فضای آزاد)

    عکسها به پیوست میباشد.

    پاسخ : با تشکر از آقای مهندس آشتیانی که به طور مبسوط مسئله را توضیح دادند برای این پروژه می توان این گونه پیشنهاد می شود که چون داکت فوق حالت مشاع دارد با هماهنگی با سایر مالکین جهت عبور لوله دودکش از فضای فوق با دودکش ورق فولادی سیاه حداقل  با ضخامت یک میلیمتر و اتصال جوشی یا فلنجی و یا دودکش سیمانی با بوشن یا کوپلر نسبت به دودبندی آن اقدام و سپس با عایق حرارتی پوشیده شده  و در صورت امکان روی آن پوشش داده شود. دهانه دودکش در پشت بام تا ارتفاع لازم بالا آمده و سپس کلاهک آن تعبیه شود. برای تامین هوای احتراق میتوان با کمک تامین هوای احتراق از فضای محاور با نصب دو عدد بازشو در سی سانتی متری کف و سقف محل مزبور به ابعاد زیر بر حسب سانتی مترمربع و نیز با لحاظ نمودن راندمان 75 درصدی دریچه ایفونی فلزی ابعاد واقعی را محاسبه نمود .

    اگر ظرفیت حرارتی پکیج 3.5 متر مکعب در ساعت و ارزش حرارتی 9504 کیلوکالری بر متر مکعب باشد ابعاد هر یک از دریچه های آیفونی فلزی عبارت است از:

    3.5 * 9504 / 38 * 1.33 = 1164.24  cm2

    اما چون ساختمان درز هوابند است بایستی برای کل وسایل گاز سوز موجود در فضا تامین هوای احتراق از خارج انجام شود . جمع صارف این پروژه عبارت است از :

    1 PL + 1 GC + 1 FP = 3.5 + 0.7 + 0.3 = 4.5 m3/h

    برای ساختمان درز هوابند یک دریچه در فاصله سی سانتی متری سقف به هوای آزاد بر مبنای هر 116 کیلو کالری در ساعت یک سانتی متر مربع و بازشوی کمکی برای 194 کیلوکالری در ساعت یک سانتی متر بربع منظور خواهد شد که در این جا بایستی راندمان 75 درصدی دریچه ایفونی فلزی هم ملاحظه شود.

    (4.5 * 9504 / 116 + 4.5 *9504 / 194) * 1.33 = 589.1 cm

     

    موضوع : گاز و گازرسانی / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 12 مرداد 1393