وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

بررسی اجمالی حادثه آتش سوزی ساختمان گاندی

در بررسی اجمالی حادثه آتش سوزی ساختمان گاندی تهران در بهمن 1402 مواردی از نظر فنی، قانونی و حقوقی قابل بررسی است که در این نوشتار موارد فوق بررسی اجمالی شده است....

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک فرمایید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور
  • برترین مطالب


    آقای مهندس شاهنگیان سوال نمودند این سوالات من و 3 تا از دوستان و همکارانم  میباشد که در بازرسیهای مختلف به آن برخورد کردیم. لذا با توجه به اهمیت و خطراتی که از عدم نصب صحیح دودکش میتواند برای مردم کشورمان ایجاد شود ، خواهشمند است در صورت صلاحدید به این موارد پاسخ دهید:

     هنگامی که از بوشن برای اتصال لوله های سیمانی دودکش استفاده میکنیم معمولا درز بین بوشن و لوله سیمانی باز میماند. پر کردن این درز با سیمان و خاک نسوز در قسمت سمت دیوار خارجی ساختمان(بین دودکش و دیوار خارجی) و همچنین هنگامی که 3 لوله سیمانی کنار هم قرار میگیرند مشکل است.

    1-چه راهکاری برای دودبند کردن این قسمتها پیشنهاد میکنید؟آیا با توجه به این که درز موجود نسبت به سطح مقطع دودکش بسیار کم میباشد و بعدا ملات و گچ روی آن را پر میکنند اصولا میتواند خطری برای ساکنین در آینده ایجاد کند؟

    پاسخ : در اجرا بهتر است با اجرای تک تک دودکش و استقرار بوشن و ریختن ملات رقیق نسوز در مابین لقی بوشن و دودکش آن قسمت دود بند شود . سپس دودکش بعدی در کنار آن اجرا شود. معمولا ملات گچ در اثر حرارت شکافته می شود. لذا بعد از دودبندی با ملات نسوز میتوان نازک کاری معمول را انجام داد.

    2-نیازی به دود بند کردن درز قسمت پایین بوشن میباشد ؟ با توجه به اینکه حرکت طبیعی دود به سمت بالا است.

    پاسخ :اجرای دودکش با بوشن حتما بایستی شاقولی انجام شود. در غیر این صورت لیه های سرصاف دودکش روی زائده داخلی بوشن بصورت جذب قرار نمی گیرد. با ریختن ملات رقیق نسوز، این مسیر می تواند کاملا پر شود. سابق بر این از یک واشر لاستیکی نسور برای این فضا استفاده می شد که اکنون در اختیار نیمی باشد.

    3-آیا چک کردن عدم وجود درز با عبور نور از درز موجود در بند دود دودکش روش مناسبی برای اطمینان از دودبند بودن کامل سیستم است؟( در صورت وجود نور کافی و باز بودن اطراف دودکش، درز نوری در داخل دودکش نیفتاده باشد)

    پاسخ : یکی از راحت ترین راه حل ها انسداد خروحی دودکش در پشت بام و آتش زدن روزنامه و تولید دود و هدایت آن به لوله دودکش است. چون خروجی بسته است اگر احیانا درزبندی کامل نباشد از آن محل این دود هدایت شده از آن فضا خارج خواهد شد.

    این عمل را با بازکردن دهانه خروجی جهت کنترل عمل مکش می توان تکرار نمود.

    4-ایا کوپلرهای فلزی که جهت دودبند بودن استفاده میشوند مقاومت و ضخامت کافی در برابر خوردگی حاصل از تماس کوپلر فلزی با گچ و اهک موجود در مصالح را دارد؟

    پاسخ:اگر قطعه فوق برای این فرایند تاییدیه موسسه استاندارد را داشته باشد بایستی از این آزمایش سربلند بیرون بیاید. توصیه می شود از سازنده و عرضه کننده این محصول اطلاعات فنی مورد نیاز دریافت شود. اگر جنس از نوع فولادی سیاه باشد در صورت مواجه با گچ و آهک به مرور زمان دچار خوردگی خواهد شد. لذا در این موارد بایستی به نثطه نظرات سازنده در این زمینه رجوع شود.

    موضوع : گاز و گازرسانی / پرسش و پاسخ متداول   تاریخ انتشار : 19 خرداد 1393