وب سایت دکتر رامین قاسمی اصل

Ghasemiasl.ir

  The website of Ramin Ghasemiasl

بررسی اجمالی حادثه آتش سوزی ساختمان گاندی

در بررسی اجمالی حادثه آتش سوزی ساختمان گاندی تهران در بهمن 1402 مواردی از نظر فنی، قانونی و حقوقی قابل بررسی است که در این نوشتار موارد فوق بررسی اجمالی شده است....

جهت اطلاع از برنامه آموزشی دوره های ارتقا پایه دکتر رامین قاسمی اصل کلیک فرمایید

موضوعات

مقالات و یادداشتها نظام مهندسي ساختمان دانشجویان گاز و گازرسانی تاسیسات بهداشتی عایق بندی صوتی و حرارتی و سیستمهای اطفا حریق تاسیسات مکانیکی آسانسور، پله برقی و بالابر طنز و نهیب

ورود به سایت


نام کاربری :
رمز عبور :
  • عضویت در سایت
  • یادآوری رمز عبور
  • برترین مطالب


     تا چند روز دیگر  هفتمین دوره انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران برگزار می‌شود، انتخاباتی که امسال بر خلاف سایر دوران گذشته سرو صدای زیادی به پا کرد .حالا برخی بر این باورند که مطرح شدن دوباره استیضاح آخوندی از حکم وی برای ثبت‌نام نکردن مهندسان بخش‌های دولتی در این انتخابات‎  تاثیر گذار بوده است و برخی دیگر می‌گویند این طور نیست.

    در مدت یک ماه گذشته که آخوندی از منع ثبت‌نام مهندسان ناظر دولتی در انتخابات نظام مهندسی خبرداده است، جناح‌های مهندسی مخالف و موافق متعددی در این زمان به راه افتاده‌اند؛ برخی داستان استیضاح را به حکم آخوندی مرتبط می‌دانند و برخی هرگونه ارتباط را رد می‌کنند.

    برخی می‌گویند این اعلام نظر آخوندی به جا اما کمی دیر بوده و باید این حکم در دوره‌های قبل هم وجود می‌داشت.دراین زمان بسیاری از دولتی‌ها ازهفتمین دوره انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران انصرافدادند و برخی حتی ثبت‌نام هم نکردند. در این میان اکبر ترکان گفته است به دلیل مشغله زیاد از انتخابات کناره‌گیری کرده است. این درحالی است که پیش از وی علی نیکزاد هم از حضور در انتخابات انصراف داده بود.

    احمد خرم، وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات در این باره به پایگاه خبری اسکان گفته است: افرادی که متصدی صدور پروانه هستند نباید در انتخابات حضور داشته باشند و این ابلاغیه منطقی بود ولی دیرهنگام صادر شد. باید ابتدا کار توجیهی صورت می‌گرفت، زیرا این ابلاغیه هر چند که حرف حقی است ولی هنوز هم ابهاماتی در آن وجود دارد. باید در ابتدا چندین مناظره در انجمن‌های مهندسی، شورای هماهنگی، سازمان نظام مهندسی و یا صدا و سیما برگزار می‌شد و آن را به بحث و گفت‌وگو می‌گذاشتند تا اگر مخالفان ابلاغیه بحث منطقی‌ای دارند، نظرات و دیدگاه‌های‌ آنها لحاظ شود. این که بخشنامه را در آستانه انتخابات صادر کنند، روند دمکراتیکی نیست و می‌بایست به نظرات منتقدان هم توجه شود.

    در این میان اخیرا محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت  گفته است: استیضاح فرصت مغتنمی برای ارائه کارنامه درخشان ایشان است. این استیضاح ۱۳ امضا دارد که نشان می‎دهد مساله در مجلس فراگیر نیست ولی ما در هر زمینه‎ای پاسخگو هستیم. به هر حال استیضاح حق مجلس بوده و ما هم آماده پاسخگویی هستیم و وزیر نیز کارنامه موفقی دارد.

     همچنین یک عضو کمیسیون عمران مجلس گفته است: استیضاح وزیر راه در شرایط فعلی و با توجه به موانع بسیار بر سر فعالیت این وزیر به صلاح کشور نیست و خواست کمیسیون عمران نیز انجام این استیضاح نیست.

    محمد دامادی به ایسنا گفته که استیضاح آقای آخوندی به هیچ وجه به مصلحت نیست و با احترام به استیضاح کنندگان باید عرض کنم که اساس این استیضاح به خاطر یک جابه‌جایی در سطح یکی از مدیران کل وزارت راه بود و در اصل ارتباطی به عملکرد وزیر ندارد. البته دلایل دیگری نیز در این استیضاح گنجانده شده اما دلیل اصلی آنها عملکرد وزیر نبوده است.

    وی افزود: در فاصله چند ماه به انتخابات مجلس این کار به صلاح کشور نیست و شاید برخی گمان‌ها به آن برود و باید در بررسی عملکرد وزیر، شرایط کشور، محدودیت‌های ناشی از کمبود اعتبارات و شرایطی که از گذشته به ارث برده شده را نیز ببینیم و قضاوت کنیم که آیا واقعاً وزیر عملکرد درستی داشته یا خیر.

    به گزارش اقتصادنیوز، در عین حال هرچند مهدی هاشمی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگوی اخیر خود با اقتصادنیوز درباره علل استیضاح به موضوع دستور آخوندی برای انتخابات نظام مهندسی اشاره نکرده اما حسین محمدزاده، عضو کمیسیون عمران مجلس سخنان قابل توجهی را به اقتصادنیوز گفته است: «دو ماه پیش یکی از نمایندگان ما درخواست استیضاح وزیر راه و شهرسازی را تقدیم هیات رئیسه کرده بود.در این مورد جلسات متعددی در کمیسیون عمران تشکیل شد و در این بررسی‌ها صحت هیچ کدام از مسائلی که ابراز شد اثبات نشد و اکثریت کمیسیون بر این باور بودند که استیضاح پایه و اساس درستی ندارد. اما اخیرا وزارت راه و شهرسازی در ارتباط با انتخابات نظام مهندسی ابلاغیه به وزیر راه و شهرسازی داد که سرو صدا به پا کرد و رئیس کمیسیون عمران درخواست بررسی جدی در این باره را ارائه داد که در پایان هم رئیس کمیسیون عمران به جمع امضاکنندگان استیضاح پیوست.»

    در ادامه نظر چند تن از موافقان و مخالفان حکم اخیر استیضاح آخوندی آمده‌است:

    الهام امینی، مدیر گروه مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس: ورود افراد دولتی و شاغل در شهرداری یا وزارت کشور به انتخابات نظام مهندسی باعث می‎شود این سازمان مردم نهاد از وظیفه خود دور شود.ابلاغیه اخیر وزیر راه و شهرسازی برای ممنوعیت حضور اعضای شورای شهر، کارمندان شهرداری یا وزارت کشور در انتخابات نظم مهندسی باید زودتر از اینها انجام می‌شد تا این شائبه‌ها صورت نمی‌گرفت، چرا که این ابلاغیه پشتیبانی قانونی دارد و در ماده یک و دو قانون نظام مهندسی به آن تأکید شده است.

    حامد مانی‌فر ،رئیس هیئت نظارت بر انتخابات نظام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مهندسی قزوین : با توجه به این شرایط کاملا مشهود است که ابلاغیه دکتر آخوندی و تغییرات ناشی از آن خود بهترین مشوق برای تمامی اعضای سازمان نظام مهندسی برای حضور در انتخابات پیش‌رو به شمار می‌رود.ابلاغیه دکتر آخوندی مشوقی برای حضور هرچه بیشتر اعضا در این رأی‌گیری است.وقتی بنا به دستور وزیر ۱۳ نفر از نامزدی در انتخابات انصراف می‌دهند و به جای آن ۳۱ نفر جایگزین می‌شوند خود نشان‌دهنده استقبال مهندسان از شرایط جدید و مشارکت بالای آن‌ها برای حضور در انتخابات در ابتدای راه است.

    مهرداد هاشم‌زاده همایونی، عضو شورای شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران: ابلاغیه اخیر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ممنوعیت شرکت مهندسان شاغل در بخش‌های دولتی، کارکنان وزارت کشور، شهرداری ها و شورا‌‌های اسلامی شهر در انتخابات سازمان‌های نظام مهندسی مثبت است. استقلال سازمانهای نظام مهندسی در حوزه ساخت وساز کشور اهمیت زیادی دارد و صدور این ابلاغیه خواسته مهندسان طی سالهای گذشته بود تا کیفیت ساخت و ساز در کشور مورد توجه جدی قرار گیرد.از طرفی سازمان‎های نظام مهندسی هم در زمینه ساخت و ساز نقش کنترلی و نظارتی دارند، بنابراین ورود مهندسان این نهادها در انتخابات نظام مهندسی هرگونه مسایل نظارتی در حوزه ساخت و ساز کشور را دچار خدشه می کند.

    حسین معصوم، نماینده وزیر راه و شهرسازی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی : بیماری‌ای که نظام مهندسی ساختمان در سال‌های گذشته به آن مبتلا بوده و تا به حال نیز ادامه یافته است، ساختار این تشکل را به هم ریخته و درمان آن نیاز به جراحی گسترده‌ای دارد. دردی که حاکمان دولت‌های قبل نیز به آن پی برده بودند، ولی به درمان آن اقدام نمی‌کردند و حالا آخوندی عزم خود را برای درمان این درد کهنه جزم کرده است. بسیاری از مهندسان جوان، با انگیزه و کارآمد عضو نظام مهندسی که در ساختار قدرت و مناصب اجرایی و دولتی نیستند، در همایش‌ها و نشست‌های عمومی و تخصصی از وزیر درخواست کرده بودند تا این وضع نابه‌سامان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها را اصلاح کند؛ ابلاغیه اخیر آخوندی در ممانعت از کاندیداتوری کارمندان شهرداری و استانداری و اعضای شورای شهر و روستا، در راستای پاسخگویی به این خواسته آنها و همچنین مبارزه دولت یازدهم با همین مفاسد سازمان‌یافته است.

     هفتمین دوره انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی در 16 مهر ماه امسال برگزار می‌شود.

    منبع 55 آنلاین

    موضوع : هفتمین انتخاب / مقررات ملي ساختمان   تاریخ انتشار : 9 مهر 1394